Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

TUVĀKIE NOTIKUMI

MARTS
28: Singapūras Satīns, Palladium koncertzāle
APRĪLIS
16: Ville Valo, Palladium koncertzāle
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

12 mūziķi, kas jāredz Summer Sound: 2. daļa

Normunds Vucāns, 2017. g. 25. jūlijā

Festivālu sezonai turpinoties, nemanāmi ir pienācis laiks, kad jāsāk posties ceļam uz Liepāju, jo tieši tur jau 28. un 29. jūlijā norisināsies ikgadējais Summer Sound festivāls. Šogad uz piecām pasākuma skatuvēm kopā kāps vairāk nekā 40 mūziķu, tāpēc, lai neapmaldītos plašajā piedāvājumā, esam izvēlējušies 12, mūsuprāt, interesantākos vārdus, kuru koncertus palaist garām nebūtu prātīgi. Šodien sīkāk iepazīsimies ar otro trio — Satellites LV, Skyforger un Astro'n'out!

Satellites LV

Uzstāsies sestdien, 29. jūlijā 01:30 uz Aldaris skatuves

Ik gadu Satellites LV uzstājas teju visos nozīmīgākajos Latvijas festivālos, un ik gadu viņi sniedz koncertus, kas pēc tam neskaitāmiem apmeklētājiem ir starp mīļākajiem attiecīgā pasākuma ietvaros. Nav nekādu šaubu, ka tas pats notiks arī šogad Liepājā, kur tieši satelīti sniegs pēdējo dzīvo šī festivāla koncertu vispār. Noteikti būs gan visi lielākie grupas hīti, gan pāris jauni gabali, ko pavadīs reti aktīva pūļa līdzi dziedāšana un jušana. Man tas viss izklausās pēc pilna komplekta perfektai atpūtai festivālā.

Skyforger

Uzstāsies piektdien, 28. jūlijā 01:15 uz Aldaris skatuves

Pārliecinoši populārākā pašmāju smagās mūzikas apvienība Skyforger Liepājā ieradīsies nesen kā nospēlējuši vienīgo izrādi metāloperai Kurbads, par ko visapkārt dzirdami tikai sajūsmas pilni viedokļi. Ja nu gadījumā to palaidi garām un arī ierakstus neredzēji, diez vai koncerts Summer Sound sniegs šādu pašu pieredzi, taču pieļauju, ka vismaz daļu no dziesmām tur dzirdēsi gan. Kā arī varēsi pārliecināties par to, kāpēc tieši Skyforger, nevis kādi citi, varētu būt šobrīd pasaulē vispazīstamākā Latvijas grupa.

Astro’n’out

Uzstāsies piektdien, 28. jūlijā 23:45 uz Aldaris skatuves

Gada sākumā izdevuši jaunu albumu Urda, manuprāt, Astro’n’out ir savas karjeras vislabākajā formā. Grupa ir radījusi daudzas jaunas un lieliskas dziesmas, kā arī nospēlējusi apjomīgu Latvijas tūri, tādējādi radot visus priekšnoteikumus arī teicamu vasaras festivālu koncertu aizvadīšanai. Es lieliski atceros, cik aizraujošs bija kolektīva sniegums 2015. gada Summer Sound, bet ir sajūta, ka šoreiz viņi ir spējīgi uz vēl lielākām lietām.

Iepriekšējo sērijas rakstu meklē šeit.

Tavs komentārs