Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

TUVĀKIE NOTIKUMI

MARTS
28: Singapūras Satīns, Palladium koncertzāle
APRĪLIS
16: Ville Valo, Palladium koncertzāle
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Ceļš uz Positivus 2019 - 3. daļa

Intro, 2019. g. 14. jūnijā

Vēl par agru spriest, vai arī Positivus festivāla laikā Latviju skars tāds karstums, kādu piedzīvojam šobrīd — gadu gaitā ir piedzīvoti gan daudzi saulaini festivāli, gan ik pa laikam ir uzlijis ļoti spēcīgs lietus. Lai nebūtu šaubu par to, ka festivāls neapstājas jebkurā no gadījumiem, šoreiz Ceļš uz Positives rakstā dominē ļoti dejojama mūzika, ieskaitot arī vienu no festivāla galvenajiem māksliniekiem.

Disclosure

Positivus festivālu nebūt nevarētu saukt par uz deju mūziku tendētu pasākumu, bet katru gadu arī tā mākslinieku sarakstā var atrast vismaz dažus respektablus ārzemju dīdžejus. Tiesa gan, uz festivāla galvenās skatuves ar dīdžejsetu līdz šim kāpuši tikai Fatboy Slim un Marks Ronsons, kurš gan arī tikai aizlāpīja Ellijas Gouldingas radīto tukšumu programmā. Šovasar viņiem pievienosies arī britu brāļu duets Disclosure, ko pilnīgi noteikti var pieskaitīt pie šī brīža aktuālākajiem vārdiem deju mūzikā. Turklāt ļoti svarīgi ir atzīmēt to, ka viņi ir ne tikai populāri, bet arī ļoti kvalitatīvi, par sevis producēto mūziku izpelnoties ļoti augstus vērtējumus no kritiķiem visapkārt pasaulei. Sociālo tīklu komentāros daži gan bija noskumuši par to, ka no viņiem gaidāms dīdžejsets, nevis dzīvā uzstāšanās, bet par to nevajadzētu bēdāties, jo par savām spējām pie miksēšanas pults viņi tiek respektēti ne mazāk kā par saviem noslīpētajiem dzīvajiem koncertiem. Tā kā viņu mūzikas izvēle mēdz būt visai eklektiska, droši apgalvot, ko no viņiem sagaidīt, ir grūti, bet mana prognoze būtu nedaudz sava materiāla un daudz jaunas un vecas house dziesmas ar izteiktu klasiska disko un fanka ietekmi.

/Lauris Anstrauts/

 

Kapelmeistars Group

Redzot to, cik bieži uz lielāko pašmāju festivālu skatuvēm uzstājas mākslinieki, kuru mūzikā ir manāms lielāks vai mazāks humora piesitiens, var visai viegli nonākt pie secinājuma, ka latviešiem patīk mūziķi, kuri sevi neuztver pārāk nopietni. To sakot gan es nedomāju neko sliktu, jo šāda veida koncertus nereti pat var ierindot starp festivāla spilgtākajiem mirkļiem. Viens no šādien piemēriem bija Kapelmeistars Group uzstāšanās Positivus pirms 2 gadiem, un to pašu viņi gatavojas atkārtot arī šogad uz Piena Svētku skatuves. Šajā apvienībā darbojas trīs agrākie klases biedri ar saknēm Jūrmalā — Krūmvēvers, Kasio Peiss un dj sisna —  un viņu dziesmās sajaucas hiphops, elektroniskā mūzika un veselīga deva latviešu šlāgera, kā arī tikpat veselīga humora izjūta. Tas garantē to, ka garlaicīgi nav ne uz brīdi, tāpēc, ja iet pie sirds festivālos kārtīgi iztrakoties un kārtīgi izsmieties, silti iesaku nepalaist garām šo uzstāšanos Positivus sestdienas programmā.

/Lauris Anstrauts/

 

Elderbrook

Londonietis Aleksanders Kocs, šobrīd plaši pazīstams ar savu skatuves vārdu Elderbrook, muzikālo karjeru sāka ar indie un folku, tomēr studijas universitātē un jaunas pieredzes iegūšana motivēja viņu pievērsties elektroniskajai mūzikai. Pirmos lielos panākumus izdevās gūt 2015. gadā, kad viņa dziesmas How Many Times remikss gan ieguva kritiķu atzinību, gan kļuva par deju zāļu himnu. Tiesa, Elderbrook līdzšinējās karjeras augstākais punkts pienāca vēl pēc diviem gadiem, kad sadarbība ar britu dīdzēju duetu CamelPhat noveda pie Cola — dziesmas, kas iekaroja daudzus topus, ieskaitot Billboard Dance, gan tika nominēta Grammy balvai. Kā redzams, tikai 26 gadu vecumā Koca paveiktais ir vairāk nekā solīds, bet kas īsti ir viņa mūzikas galvenais trumpis? Eldebrook teicami māk apvienot lipīgus un augstā līmenī producētus bītus, kā arī piešķir sev papildus vērtību ar niansētu vokālu, kurā gana daudz var dzirdēt Džastina Vernona (Bon Iver) un Ezras Kēniga (Vampire Weekend) ietekmi. Šis kokteilis padara viņa mūziku pievilcīgu ne tikai elektroniskās mūzikas mīļiem, kā rezultātā noteikti ir vērts piektdienas vakarpusē būt Positivus lielās skatuves tuvumā.

/Gundars Zaburdajevs/

 

Iepriekšējie Ceļš uz Positivus raksti:

1. daļa

2. daļa

Foto: Publicitātes foto

Tavs komentārs