Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

TUVĀKIE NOTIKUMI

APRĪLIS
16: Ville Valo, Palladium koncertzāle
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Gaidot Labu Dabu 2016: 2.daļa

Raimonda Arāja, 2016. g. 5. augustā

Festivāls Laba Daba jau nāk arvien tuvāk, tāpēc steidzam iepazīstināt ar māksliniekiem, kas uz šejieni būs ieradušies no tuvākām vai tālākām valstīm, lai priecētu mūs ar savu mūziku. 

Super Besse

Post-punk coldwave kolektīvs no Baltkrievijas, kas ar savu tumši atmosfērisko mūziku izpelnījies atzinību gan savā dzimtenē, gan ārpus tās. Tie, kas nepaspēja viņus noķert Positivusā, to var paspēt izdarīt piektdienas vakarā.

Patiks tiem, kam patīk Joy Division un Viktors Cojs.  

Lust For Youth

Dāņu projekts, kuru mūzikas pirmsākumi meklējami lo-fi estētikā. Šobrīd raksturojami kā kvalitatīvs atmosfērisks un vietām tumšs sintīpops, kas nevienā brīdī nebūs par saldu un lieliski iederēsies tiem paredzētajā uzstāšanās laikā — pusnaktī.

Patiks tiem, kam patīk New Order un Depeche Mode.

Kali Briis Band

Aiz vārdiem Kali Briis stāv Alans Olonens — igauņu producents un mūziķis, kura salīdzinoši vieglajā un pozitīvajā mūzikā ir nedaudz no elektronikas, nedaudz no popa, nedaudz no indie un netrūkst ne bītu, ne sintezatoru, ne arī ģitāru.

Patiks tie, kam patīk agrīnie The Strokes un jebkura 2000.gadu vidus indie grupa.

Stereohypnosis

Šis islandiešu duets ir viens no tiem kolektīviem, kuru mūziku ārkārtīgi labi raksturo viņu nosaukums — šo ambiento un harmonisko elektroniku patiesi var nosaukt par visai hipnotizējošu.

Patiks tiem, kam patīk Boards Of Canada daiļrades mierīgākā puse un sapņaina elektronika.

Spiritual Seasons

Pēc folkmūzikas izslāpušos noteikti veldzēs šis ukraiņu kolektīvs, kas priecēs klausītājus ar dažādu tautu (sevišķi īru un britu, bet ne tikai) tradicionālo mūziku un viduslaiku mūziku.

Patiks tiem, kam patīk folk, tradicionālā mūzika.

Die Krupps

Vācu industriālās/EBM mūzikas vectēvi — apvienība pastāv jau kopš 1980.gada un savā mūzikā kombinē industriālo mūziku ar metālu un elektroniku, ārkārtīgi prasmīgi pielietojot sintezatorus. Dzied par karu, agresiju, vardarbību un cita starpā arī par amfetamīnu lietojošiem nacistiem. Viens no smagās mūzikas must-see šajā festivālā.

Patiks tiem, kam patīk Ministry, Kraftwerk.

St.Cheatersburg

Igauņu kolektīvs, kas iedvesmojas no pankroka, bet spēlē daudzveidīgu indie, kura odziņa ir vietām visai savādie teksti.

Patiks tiem, kam patīk aktīvs, dejojams indie.

Spichki

Šī lietuviešu-krievu grupa noteikti iepriecinās tos, kam sirdij tuvs jautrs, dejojams folkpanks. Runā, ka dzīvajā esot tikpat labi kā Gogol Bordello.

Patiks tiem, kam patīk Gogol Bordello, Oranžās Brīvdienas.

T.S.O.L.

Kalifornijas pankroka blice T.S.O.L. ir viscienījamākā vecuma grupa, kuras uzstāšanos varēsim vērot (grupa pastāv jau kopš 1978.gada). T.S.O.L. ir stāvējuši klāt Kalifornijas pankroka scēnas šūpulim un vēl arvien spēlē ļoti kvalitatīvu pankroku (ar horror punk un art punk piesitienu).

Patiks tiem, kam patīk Social Distortion, Misfits.

SHTUBY

Izraēlas kolektīvs, kas kombinē elektroniku ar instrumentiem (bungām, perkusijām, pūšaminstrumentiem, basģitāru un ne tikai), radot eklektisku skaņu kokteili, kas tā īsti neiederas nevienā žanrā, bet sevī ietver nedaudz no vairākiem, savienojot deju mūziku ar džezu, funk un vietām arī tradicionālās mūzikas vēsmām. Dzīvespriecīga, harmoniska anarhija, kas noteikti nepaliks garlaicīga.

Patiks tiem, kam patīk folktrance un avangards.

Huiabella Fantastica

Igauņu panki, kas dzied gan igauniski, gan latviski un varbūt oriģinalitātes ziņā nav tik spēcīga kā citi mūziķi, kas uzstāsies festivālā, taču, ja gribas iepazīties ar ziemeļu kaimiņu pankroku, šis varētu būt labs iesākums.

Patiks tiem, kam patīk Konservētie Stringi (vai jebkurš cits pankroka kolektīvs, kas nav par traku, bet nav arī par maigu).

Tavs komentārs