Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

TUVĀKIE NOTIKUMI

MARTS
28: Singapūras Satīns, Palladium koncertzāle
APRĪLIS
16: Ville Valo, Palladium koncertzāle
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Gaidot Summer Sound 2019: 3. daļa

Normunds Vucāns, 2019. g. 1. augustā

Festivālu sezonai turpinoties, nemanāmi ir pienācis laiks, kad jau pavisam drīz būs jāsāk posties ceļam uz Liepāju, jo tieši tur jau šīs nedēļas nogalē, 2. un 3. augustā norisināsies ikgadējais Summer Sound festivāls. Šogad uz piecām pasākuma skatuvēm kopā kāps vairāk nekā 50 mūziķu, tāpēc, lai neapmaldītos plašajā piedāvājumā, esam izvēlējušies, mūsuprāt, interesantākos izpildītājus, kuru koncertus palaist garām noteikti nevajadzētu. Festivāla priekšvakarā nedaudz vairākar trešo trio — The Sound Poets, Marta un Gogol Bordello.

The Sound Poets

Uzstāsies piektdien, 2. augustā 22:30 uz Aldaris skatuves

Kopš The Sound Poets trešā studijas albuma Trīs iznākšanas drīz jau būs pagājis gads, kura laikā manas domas par ierakstu ir visai pamatīgi mainījušās uz labo pusi. Tam ir vairāki iemesli, no kuriem pats galvenais — iespēja šo materiālu dzirdēt dzīvajā, kur tā vēstījums izskan vēl tiešāk, intīmāk, un līdz ar to — arī iedarbīgāk kā ierakstā. Skaidrs, ka festivālā, kur nu vēl pludmales festivālā, šo pašu sajūtu noķert ir teju neiespējami, bet to noteikti kompensēs nelielie dziesmu svētki, kas viņu koncertos vienmēr notiek. Starp citu, pirms pāris gadiem Liepājā, aptuveni 4 stundas pēc kārtas kāds liels apvienības fans dziedāja Kalniem pāri piedziedājumu tieši zem manas naktsmītnes logiem. Kāpēc gan lai šoreiz nenotiktu kas līdzīgs?

Marta

Uzstāsies piektdien, 2. augustā 18:00 uz Stenders skatuves

Pēdējā laikā Latvijā ir uzradusies virkne jaunu popzvaigžņu, kuras visas vairāk vai mazāk varētu likt vienā kategorijā, un tieši Marta bija tā, kas šo trendu uzsāka. Nevarētu gan apgalvot, ka līdz šim viņai ir izdevies iegūt milzu popularitāti, taču man ir visai pamatotas aizdomas, ka šis ir viens no tiem gadījumiem, kad dziesmas ir pazīstamākas daudz labāk par to izpildītāju. Tieši tāpēc, es nebūt nebrīnīšos, ja šis būs viens no tiem koncertiem, kas sāksies ar samērā nelielu klausītāju skaitu, kas līdz tā beigām būs pieaudzis vairākkārt. Un tas būtu tikai loģiski, jo augstvērtīgu mūsdienīga popa skaņdarbu Martai netrūkst.

Gogol Bordello

Uzstāsies sestdien, 3. augustā 00:30 uz Galvenās skatuves

Kad pirmo reizi izdzirdēju, ka šī gada Summer Sound uzstāsies arī Ņujorkas ukraiņu čigānu panka kolektīvs Gogol Bordello, biju patiesi pārsteigts un iepriecināts. Kaut daudziem viņi un festivāls Liepājā neraisa tūlītējas asociācijas, jo vairāk sanāk par to domāt, jo sekmīgāks tandēms šis šķiet. Gogol Bordello ir grupa, kuras visa pamatā ir emocijas — prieks, līksmība, reizēm arī sēras, bet tas viss tiek izlaists caur nebeidzamas enerģijas prizmu, kas liek kustināt kājas ikvienam, kurš saņem šo enerģijas lādiņu. Un, ja jau tā, tad diez vai ir atrodama precīzāka kulminācija festivālam pludmalē kā šī!

Iepriekšējos sērijas rakstus meklē šeit un šeit.

Foto: Publicitātes foto

Tavs komentārs