Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

TUVĀKIE NOTIKUMI

MARTS
28: Singapūras Satīns, Palladium koncertzāle
APRĪLIS
16: Ville Valo, Palladium koncertzāle
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Iepazīstot Tallinn Music Week 2020: 1. daļa

Normunds Vucāns, 2020. g. 19. augustā

2020. gada vasara vēl ilgi paliks ikviena mūzikas drauga prātā kā periods, kurā koncertdzīve izmainījās līdz nepazīšanai, gandrīz pilnībā apstājoties. Sākot jau ar pilnīgu dzīvo kultūras pasākumu paralīzi pavasarī, turpinoties ar dažādiem eksperimentiem attālinātā vai distancētā formātā, vien pēdējā laikā koncerti sāk atgādināt iepriekš ierasto veidolu, taču arī tagad to piedāvājums un apjoms nav gluži tāds, par kādu melomāni būtu sapņojuši. Iespējams, tieši tāpēc jau nākamajā nedēļas nogalē, no 27. līdz 29. augustam notiekošais Tallinn Music Week varētu būt īpaši saistošs ne tikai pašmāju mūzikas industrijas profesionāļiem, bet arī parastajiem klausītājiem — šogad Latvijai tik tuvu neviens cits tāda apjoma mūzikas pasākums nenotiks. Šī iemesla dēļ līdz festivāla sākumam četru rakstu sērijā iepazīstināsim jūs ar svarīgāko informāciju par un ap šī gada TMW, pirmajā reizē nedaudz vairāk pastāstot par un ap galvenajiem organizatoriskajiem jautājumiem šajā sarežģītajā laikā.

Kas, kad un kur?

Lielākā mūzikas industrijas konference Baltijā Tallinn Music Week jau ierasti notiek marta beigās un arī šogad bija plānota no 25. līdz 29. martam, taču epidemioloģisko apstākļu dēļ tika pārcelta uz augusta beigām. Par laimi, situācija Baltijas valstīs ir gana kontrolēta un mierīga, lai šobrīd šāds pasākums varētu notikt maksimāli droši, kā rezultātā TMW kļūs par pirmo showcase festivālu Eiropā kopš pamatīgo ierobežojumu stāšanās spēkā pavasarī.

Festivāla centrālās norises vietas jorpojām būs palikušas lielā mērā nemainīgas — konferences programma notiks Igaunijas mākslas akadēmijā, delegātu oficiālā mītnes vieta būs Nordic Hotel Forum, savukārt nozīmīga daļa no pilsētas programmas norisināsies Viru Keskus lielveikalā un tā tuvumā. Pašreizējo apstākļu dēļ ir pamainījušās dažas no ierastajām koncertu norises vietām, tos šoreiz piedāvājot vien lielākajos klubos, koncertzālēs un dažādās norises vietās ārpus telpām, taču diez vai kāds mūsdienās iebildīs par iespēju komfortabli baudīt mūziku, nespiežoties blakus citiem apmeklētājiem.

Programma

Bez jau pieminētajām izmaiņām norises vietās, plašākai publikai pamanākāmās izmaiņas, protams, skārušas programmu. Covid dēļ noteikto ierobežojumu dēļ festivālā šogad neredzēsim mūziķus, kas nav no Eiropas savienības valstīm, tostarp tā potenciāli skaļāko vārdu ASV rokerus A Place To Bury Strangers, kuri jau apsolījuši Tallinā ierasties 2021. gadā. Tiesa, viņu vietā ir atrasti gana spēcīgi aizvietotāji, piemēram, Dānijas panki IceAge, turklāt arī citādi programmu par šķidru saukt tāpat nevarētu — neskatoties uz visiem apstākļiem, trīs dienu laikā Tallinā kopumā uzstāsies 145 dažādi mūziķi un grupas, tādējādi piedāvājot gana plašu izvēli ikvienai gaumei. Par, manuprāt, svarīgākajiem no šiem vārdiem pastāstīšu vairāk nākamajos rakstos tuvāko dienu laikā.

Tāpat atsevišķu atkāpi ir pelnījusi arī festivāla konferences sadaļa. Trīs dienu laikā dažādos paneļos un darbnīcās uz skatuves kāps 77 mūzikas industrijas profesionāļi, diskutējot par mūzikas industriju 2.0 un ilgtspējīgu attīstību visās šo jautājumu izpausmēs. Kas interesanti, pirmo reizi delegātiem ir iespēja sekot notikumiem arī attālināti, gan dzirdot visu koncertu un runu ierakstus, gan pat veidojot jaunus biznesa kontaktus, izmantojot videozvanu platformu.

Covid ierobežojumi un epidemioloģiskā situācija

Šķiet, šobrīd galvenais iemesls, lai vispār apsvērtu došanos uz Tallinu, ir Igaunijas gana mierīgā situācija veselības jomā. Kopumā situācija mūsu ziemeļu kaimiņvalstī ir gana līdzīga kā Latvijā — piemēram, iepriekšējās nedēļas laikā tur ir reģistrēti 33 jauni gadījumi Covid-19 saslimšanas gadījumi un arī valdības noteiktie ierobežojumi lielā mērā ir salīdzināmi ar mūsējiem. Viena no lielākajām atšķirībām ir maksimālajā atļautajā cilvēku skaitā publiskos pasākumos — telpās tie ir līdz 1500 cilvēkiem, savukārt ārā līdz 2000. TMW gan neplāno izmantot šos maksimālos limitus, tā vietā ierobežojot apmeklētāju skaitu attiecīgi līdz 700 un 1500, vienlaikus nodrošinot arī apmeklētāju distancēšanos.

Papildu pasākumi visā pilsētā

Jau ierasts, ka nozīmīga Tallinn Music Week daļa ir arī dažādi papildu visā pilsētā. Bez jau pieminētajiem bezmaksas dienas koncertiem TMW City Stage ietvaros, arī šogad apmeklētājus sagaida virkne citu pasākumu, kas paspilgtinās festivālu visā pilsētā — publiskas diskusijas, vinila un mūzikas instrumentu tirdziņš, mākslas programma, kā arī labāko Tallinas restorānu piedāvājums.

Biļetes

Biļetes gan un konferenci, gan festivālu joprojām ir pieejamas TMW mājaslapā. To cenas ir sākot no 65 EUR par ieeju festivālā līdz 225 EUR par pilno delegāta pieeju.

Papildus informācija:

https://tmw.ee/

Foto: Publicitātes foto

Tavs komentārs