Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

TUVĀKIE NOTIKUMI

MARTS
28: Singapūras Satīns, Palladium koncertzāle
APRĪLIS
16: Ville Valo, Palladium koncertzāle
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Iepazīstot Tallinn Music Week 2020: 3. daļa

Normunds Vucāns, 2020. g. 25. augustā

2020. gada vasara vēl ilgi paliks ikviena mūzikas drauga prātā kā periods, kurā koncertdzīve izmainījās līdz nepazīšanai, gandrīz pilnībā apstājoties. Sākot jau ar pilnīgu dzīvo kultūras pasākumu paralīzi pavasarī, turpinoties ar dažādiem eksperimentiem attālinātā vai distancētā formātā, vien pēdējā laikā koncerti sāk atgādināt iepriekš ierasto veidolu, taču arī tagad to piedāvājums un apjoms nav gluži tāds, par kādu melomāni būtu sapņojuši. Iespējams, tieši tāpēc jau šajā nedēļas nogalē, no 27. līdz 29. augustam notiekošais Tallinn Music Week varētu būt īpaši saistošs ne tikai pašmāju mūzikas industrijas profesionāļiem, bet arī parastajiem klausītājiem — šogad Latvijai tik tuvu neviens cits tāda apjoma mūzikas pasākums nenotiks. Šī iemesla dēļ līdz festivāla sākumam četru rakstu sērijā iepazīstināsim jūs ar svarīgāko informāciju par un ap šī gada TMW. Ja iepriekšējos šīs sērijas rakstos vairāk stāstīju par organizatoriskajiem jautājumiem un galvenajiem vārdiem programmā, tad šoreiz sīkāk iepazīsimies ar pie mums mazāk zināmiem mūziķiem, kuru koncertus noteikti būtu vērts redzēt Tallinā.

Gram-Of-Fun

Uzstāsies: Ceturtdien, 27. augustā 16:00 Telia City Stage un piektdien, 28. augustā 21:30 Telliskivi Creative City's Main Square

Igauņu supergrupa Gram-Of-Fun savu pāris darbības gadu laikā jau ir paspējusi uzstāties visos lielājos valsts festivālos, iesildīt virkni ārzemju zvaigžņu, kā arī radīt vienu no 2019. gada lielākajiem hitiem savā dzimtenē ar nosaukumu Reservation. Grupa sevi ir apliecinājusi kā lieliskus dzīvos izpildītājus, kuru vasarīgais un bezrūpīgais muzikālais piedāvājums ir tā vien piemērots, lai tā pavadījumā aizvadītu pēdējo vasaras nedēļas nogali.

I Wear* Experiment

Uzstāsies: Ceturtdien, 27. augustā 20:55 Telliskivi Creative City's Main Square

Latvijā vairākkārt dzīvajā redzētie I Wear* Experiment ir vieni no lielākajiem Igaunijas muzikālajiem hameleoniem. No vienas puses, grupa ir visai klasiska ziemeļnieciska elektropopa izpildītāji ar pamatīgiem bītiem un visai tumšu skanējumu, no otras — Johannas vokāls, īpaši mierīgākajos skaņdarbos, palīdz trio mūzikai vienlaikus iedot gan London Grammar tipa vieglumu un gaismīgumu, gan Florence + The Machine spēku un pamatīgumu. Lai vai kura no šīm šķautnēm katram personīgi būtu saistošāka, grupas koncertos gana daudz aizraujošus momentus var piedzīvot ikviens.

shishi

Uzstāsies: Piektdien, 28. augustā 23:00 Kivi Paber Käärid

Lietuviešu meiteņu trio shishi ir īsts mūsdienu DIY mūzikas estētikas paraugs. Mūziķes pašas apgalvo, ka spēlē tādu šķietami nesavienojamu žanru kā repa, trešmūzikas, lo-fi, sērfroka un solmūzikas kokteili taču realitātē dažādu stilistiku un ietekmju ir pat vēl vairāk. Kaut atzīšos, ka, pirmo reizi redzot viņas dzīvajā, nebiju līdz galam aizrauts, nākamajās reizēs ar citām programmām viņas pārliecināja daudz vairāk. Tā kā šis ir showcase tipa festivāls, nešaubos, ka mūs sagaida tāda kā “best of” programma, līdz ar ko rezultātam vajadzētu būt lieliskam.

Inger

Uzstāsies: Ceturtdien, 27. augustā 20:10 Telliskivi Creative City's Main Square

Kaut gan nevarētu teikt, ka americana, alternatīvais kantrī vai klasiska folkmūzika ir pasaulē aizraujošākie žanri, es nekad neesmu slēpis, ka allaž ar lielu prieku klausos šādu mūziku. Tieši tāpēc man ir arī prieks izcelt jauno igauņu dziedātāju Inger, kas ir viens no patīkamākajiem atklājumiem šajā stilistikā Baltijā pēdējo gadu laikā. Starp citu, savos jaunākajos skaņdarbos viņa aktīvi sadarbojas ar producentu Karlu Anderu Reismanu, tādējādi iedodot saviem skaņdarbiem papildu dimensiju un ko tādu, pie kā pieķerties plašākam klausītāju lokam. Un viņiem labi izdodas!

Jesse Markin

Uzstāsies: Ceturtdien, 27. augustā 14:45 Hotel Nordic Forum 23:00 Fotografiska

Libērijā dzimušais Džese Markins ir šobrīd aktuālākais vārds Somijas urbānās un indie mūzikas skatuvē, lai vai cik parasti tāli šie žanri nebūtu viens no otra. Mūziķis patiesībā šīs žanru robežas izstiepj vēl tālāk, savā mūzikā iekļaujot arī daudzus elektronikas, soulmūzikas, popa un pat dažādu Āfrikas tautu mūzikas elementus. Džese pērn izdevis savu debijas ierakstu, ko augsti novērtējuši tādi mediji jā KEXP un Clash.

Foto: Publicitātes foto

Tavs komentārs