Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Trīs neatņemamas Helsinkos notiekošā Flow festivāla sastāvdaļas

Staņislavs Fisenkovs, 2017. g. 8. augustā

Varētu šķist, ka pēc būtības mūzikas festivāli savā starpā ne ar ko neatšķiras. Vienas nedēļas nogales ietvaros kādas noteiktas vietas iemītnieku skaits palielinās par tūkstošiem, jo no visām pusēm ierodas mūzikas cienītāji, lai atpūstos un redzētu sen gaidītos māksliniekus. Taču laikā, kad katrā nedēļas nogalē notiek desmitiem festivālu un daudziem pārklājas muzikālais piedāvājums, katrs festivāls meklē savu identitāti. Pirms apmeklēt nedēļas nogalē notiekošoFlow festivālu Helsinkos, nolēmām īsi iepazīties ar tā identitātes neatņemamajām sastāvdaļām.

Mūzika

Bez šaubām galvenais akcents tiek likts uz mūziku, kas skanēs no vairākām skatuvēm trīs dienu garumā. Flow savā programmā vienmēr ir mēģinājis atlasīt tā brīža aktuālākos māksliniekus un arī šogad tas ir izdevies. Galveno mākslinieku vidū ir Lana Del Reja, kura nesen izdevusi jaunu albumu, The xx, kuri gadu iesāka ar augsti novērtētā I See You izdošanu, kā arī Frenks Oušens, kurš šogad ir devies pirmo reizi tūrē pēc vairāku gadu pārtraukuma. Pārdomāta atlase ir attiecināma arī uz citām skatuvēm un zemāka līmeņa māksliniekiem. Festivālā pārstāvēts gan reps ar Death Grips, Young Thug un Vince Staples priekšgalā, gan indie ar šobrīd aktuālajiem Car Seat Headrest, Angel Olsen un Sampha, gan elektronika ar Aphex Twin, Bicep, Fatima Yamaha un citiem. Arī eksperimentālās un džeza mūzikas cienītāji netiek apdalīti.

Māksla

Ja muzikālā programma lielākā vai mazākā mērā pārklājas ar tajā pašā nedēļas nogalē notiekošajiem Oslo Øyafestivalen un Stokholmas Way Out West, tad mākslas programma ir rūpīgi atlasīta tieši Flow festivāla apmeklētājiem. Ar katru gadu šim aspektam tiek veltīts arvien vairāk uzmanības festivāla identitātē un tas aizņem arvien lielāku teritorijas daļu. Šogad organizatori ir uzņēmušies padomāt par katru festivāla stūri un radīt neskaitāmus pārsteigumus. Industriālo teritoriju šogad palīdzēs pārveidot viena no aktuālākajām šībrīža somu dizainerēm Laura Veinole un Ālto universitātes pārstāvji. Ņemot vērā šogad tik ļoti aktuālo seriālu Twin Peaks, programmā atrasta vieta arī Red Garden, kas ir interpretācija par Red Room. Atsevišķs uzsvars likts uz virtuālo realitāti, ko apmeklētāji var izbaudīt jau pirms festivāla, apmeklējot Somijas bankas Op filiāles, saņemot tam nepieciešamās brilles un apskatot festivāla oficiālo lietotni. Tiem, kuri nedzīvo Somijā, festivāla sagatavotie virtuālās realitātes prieki būs pieejami izmēģināšanai uz vietas festivālā.

Ēdiens

Ne mūzikas, ne mākslas baudīšana trīs dienu garumā nav iedomājama bez dažādu ēdienu un dzērienu baudīšanas. Ļoti bieži festivāli šai sastāvdaļai pievērš mazāk uzmanības, mēģinot vienkārši atlasīt pārdesmit ēstuves, kurām uzticēt pildīt šo funkciju, uzaicinot varbūt tikai pāris augstas kvalitātes restorānus un kafejnīcas. Flow šim aspektam pieiet daudz nopietnāk un visus 40 ēdinātājus atlasīja pēc augstākajiem standartiem. Tas nozīmē, ka trīs festivāla dienās cilvēki varēs notiesāt gan mums jau it kā pazīstamo ēdienu pavisam jaunas variācijas, gan tostarp arī delikateses, kuras atrodamas tikai glaunākajos  Somijas restorānos.  Ar ēdnīcu piedāvātajiem ēdieniem un to cenām ir iespējams jau laicīgi iepazīties festivāla mājaslapā, tādejādi ietaupot laiku, kas tiktu pavadīts, veicot ēdienu izvēles.

 

Biļetes uz Flow festivālu vēl joprojām ir pieejamas ierobežotā daudzumā un tās var iegādāties festivāla mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto / Flow festival

Tavs komentārs