Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

NEPACIETĪGI GAIDĀM

SEPTEMBRIS
Toro y Moi — Hole Erth
Suuns — The Breaks
Hinds — Viva Hinds
Trentemøller — Dreamweaver
Nada Surf — Moon Mirror
Viss kalendārs »

TUVĀKIE NOTIKUMI

SEPTEMBRIS
08: The Hu, Palladium koncertzāle
26: Bambie Thug, Palladium koncertzāle
OKTOBRIS
03: Thirty Seconds to Mars, Arēna Rīga
11: Pienvedēja Piedzīvojumi, Palladium koncertzāle
18: Carnival Youth, Palladium koncertzāle
19: Trentemøller, Palladium koncertzāle
26: Instrumenti, Arēna Rīga
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Ceļš uz Positivus 2024 - 5. daļa

Intro, 15. jūlijā

Ir klāt vasaras vidus, un klāt ir arī ilgi gaidītā Positivus nedēļa. Jau pēc pāris dienām dosimies uz aproču izsniegšanas punktiem, atjaunināsim festivāla mobilo lietotni un plānosim ērtākos maršrutus Lucavsalas virzienā. Bet mūsu ceļā ir vēl pāris pieturpunkti, ko apskatīt no šī gada programmas. Šodien turpināsim ar vēl trīs vārdiem — vietējo melomānu pērn iepazītajiem Will Butler + Sister Squares, puertorikāņu izcelsmes reperi Deniju Tauersu, kā arī viesiem no Ukrainas — Love’n’Joy.

Will Butler + Sister Squares

Šķiet, vēl tikko pulcējāmies Palladium koncertzālē, lai būtu liecinieki pirmajam Will Butler + Sister Squares apvienības koncertam Eiropā, viņu pirmajā tūrē ārpus Ziemeļamerikas. Bet jau šonedēļ mums būs izdevība viņus skatīt vaigā tepat Rīgā otro reizi mazāk kā gada laikā. Tā negadās bieži, un liek domāt, ka Vilam Batleram ar kompāniju tīri labi patika iepriekšējā viesošanās Latvijā. Un, ja Tev kādu iemeslu dēļ gadījās šo koncertu palaist garām, tad iesakām izmantot iespēju skatīt šo performanci vaigā Positivus ietvaros. Tas ir must see ikvienam indie žanra cienītājam šī gada festivāla izlaidumā. Vils Batlers parūpēsies par ekspresīvu uzstāšanos, kas  būs lielisks papildinājums festivāla sestdienas vakara programmai.

/Staņislavs Fisenkovs/

Danny Towers

Denija Tauersa stāsts pretī mūziķa karjerai sākās tīņa vecumā, kad interesi par hip-hopu iededzināja crunk un Lil Scrappy. Par spīti tam, ka Tauerss, dzimis un uzaudzis Puertoriko, bija spiests iziet cauri grūtam periodam pēc pārcelšanās uz ASV, saskaroties ar valodas barjeru, viņš ir spējis izsisties līdz miljoniem klausījumu straumēšanas platformās un iespējām koncertēt visā pasaulē. Iepriekš bijis daļa no apvienības Members Only, kurā darbojās arī cits Positivus viesis Ski Mask the Slump God, kā arī bēdīgi slavenais XXXTentacion. Tauerss šobrīd aktīvi strādā kā solomākslinieks, un Salacgrīvā varam sagaidīt ļoti aktīvu performanci — Denijam ļoti patīk strādāt ar publiku.

/Gundars Zaburdajevs/

Love’n’Joy

Ja tekstos par pārējiem māksliniekiem mēs pārcilājām galvenokārt viņu izcelsmi, biogrāfiju, muzikālās ietekmes, tad gadījumā ar ukraiņu izcelsmes mūziķiem būtu dīvaini neatsaukties uz skaudro ikdienu viņu dzimtenē. Un arī festivāla rīkotāji apzināti ir spēruši vairākus soļus Ukrainas atbalstam. Ne vien programmā mūs sagaida pāris mūziķi no Ukrainas, bet festivālā varēs skatīt arī izstādi Ukraine in Miniature. Tāpat ir uzsākta sadarbība ar organizāciju Music Saves Ukraine, ar kuras starpniecību būs iespējams arī ziedot ukraiņu atbalstam. Bet, atgriežoties no šīs atkāpes, jābilst vismaz pāris vārdi par grupu Love’n’Joy. Savos sākotnējos ierakstos puiši vairāk piekopuši indīrokam raksturīgo skanējumu, bet laika gaitā ir daudz izteiktāk pievērsušies psihedēliskā roka ietekmēm. Viņu jaunākais ieraksts Half Home tika ierakstīts īsi pirms pilna mēroga kara sākuma, un apvienība ir veltījusi savas turpmākās tūres, lai vēstītu notikumiem viņu mājās un veicinātu atbalstu saviem līdzcilvēkiem. Lieliski piemērots ievads sestdienas vakara programmai, kas solās būt visai eklektiska.

/Staņislavs Fisenkovs/

Iepriekšējie Ceļš uz Positivus sērijas raksti:

1. daļa

2. daļa

3. daļa

4. daļa

Foto: Publicitātes foto

Tavs komentārs