Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

NEPACIETĪGI GAIDĀM

SEPTEMBRIS
Toro y Moi — Hole Erth
Suuns — The Breaks
Hinds — Viva Hinds
Trentemøller — Dreamweaver
Nada Surf — Moon Mirror
Viss kalendārs »

TUVĀKIE NOTIKUMI

SEPTEMBRIS
08: The Hu, Palladium koncertzāle
26: Bambie Thug, Palladium koncertzāle
OKTOBRIS
03: Thirty Seconds to Mars, Arēna Rīga
11: Pienvedēja Piedzīvojumi, Palladium koncertzāle
18: Carnival Youth, Palladium koncertzāle
19: Trentemøller, Palladium koncertzāle
26: Instrumenti, Arēna Rīga
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Ceļš uz Positivus 2024 - 6. daļa

Intro, 18. jūlijā

Nemanāmi ir pienācis brīdis, kad līdz festivāla Positivus 2024 pirmajiem koncertiem ir atlikušas vien aptuveni 24 stundas. Aproču maiņu punkti jau darbojas, festivāla teritorija gandrīz uzbūvēta, un nu atliek māksliniekiem ar apmeklētājiem piepildīt to ar mūziku, dejām, čalām un dažnedažādām izklaidēm divu dienu garumā. Pirms ķeramies klāt saldajam ēdienam — paša festivāla baudīšanai — mums jāpieliek punkts ikgadējai Ceļš uz rakstu sērijai. Noslēdzošajā daļā iepazīsim tuvāk sestdienas galveno mākslinieku Džeisonu Derulo, vietējos repa spīdekļus Wiesuli un sangvn, kā arī otro no diviem plānotajiem ukraiņu talantiem — OTOY.

Jason Derulo

Salīdzinot ar pēdējo gadu Positivus hedlaineriem, Džeisona Derulo aktualitāte noteikti nav tikpat liela kā, piemēram, Semam Smitam vai Megan Thee Stallion, tāpēc saprotama bija daudzu skepse par šādu izvēli. Tajā pašā laikā šķiet, ka liela daļa apmeklētāju nenojauš vai neatceras, cik patiesībā daudz hitu ir amerikāņa azotē. Savas karjeras laikā Derulo ir pārdevis vairāk nekā 250 miljonus singlu kopiju un izcēlies ar numur 1 dziesmu ASV Billboard topā katrā no pēdējām trīs desmitgadēm, taču vienlaikus viņš vienmēr ir palicis vēl populārāku un lielāku mākslinieku ēnā. Lai izceltos, viņam papildus ļoti populārajai mūzikai ir bijuši jāatrod arī citi argumenti, kas Džeisona gadījumā ir ļoti spēcīgi un spilgti priekšnesumi. Spilgta horeogrāfija, daudz dejotāju un uzstāšanās, par kuras galveno iedvesmas avotu varētu dēvēt Maikla Džeksona ziedu laikus — tieši tā varētu raksturot Derulo koncertus, kas mums nozīmē tikai vienu — nenoliedzamu izklaidi pusotras stundas garumā pašā festivāla kulminācijā!

/Normunds Vucāns/

Wiesulis & sangvn

Repera-producenta duets Wiesulis & sangvn pēdējos 3 gados ir izcēlušies ar izteikti strauju augšupeju, turklāt demonstrējot gan muzikālu augstvērtīgumu, gan spēju aizraut plašus pūļus. Ņemot vērā viņu šogad izdotā albuma En Prise panākumus, izpārdoto koncertu Palladium, kā arī kupli apmeklēto uzstāšanos uz festivāla otrās lielākās skatuves pagājušajā gadā, iesakām uz šo uzstāšanos doties ar laika rezervi, jo šoreiz viņi ir atgriezušies uz Positivus trešās lielākās skatuves, tāpēc, ierodoties koncerta laikā, var sanākt samierināties ar visai tālu skatu punktu (šogad šī skatuve gan būšot apjomīgāka nekā iepriekš). Un to piedzīvot noteikti ir vērts, jo nešaubāmies, ka viņi spēs klātesošajiem likt Pozī sajusties kā Vemblijā.

/Lauris Anstrauts/

OTOY

Par vienu no ukraiņu grupām, kā arī Ukrainai veltītām norisēm festivālā, vēstījām sērijas iepriekšējā rakstā. Šoreiz iepazīsim tuvāk ukraini OTOY, kurš pārstāv ukraiņu repa scēnu, un jau piektdien atklās lielās skatuves koncertus. Domājot par ukraiņu repu, vispirms, protams, nāk prātā tie, kurus esam redzējuši uzstājamies (un pat uzvaram) uz lielās Eirovīzijas skatuves. Pēc tuvākas iepazīšanās ar OTOY, jāatzīst, ka viņš no saviem tautiešiem nemaz neatpaliek. Arī Eirovīzijas kontekstā OTOY vārds savulaik ir parādījies. Tiesa, viņš tur ir uzstājies nevis kā dalībnieks, bet gan kā muzikālais viesis pagājušajā gada konkursā, Liverpūlē, kad tam būtu bijis jānorit repera dzimtenē. Tuvāk iepazīstot mūziķa diskogrāfiju, debijas ieraksta bītos var tvert mijiedarbību starp melodisko, ritmisko un dejojamo. Jaunākā ieraksta skanējums gan ir krietni tumšāks, un noskaņas ziņā drūmāks. Un, ņemot vērā pēdējo divu gadu ukraiņu realitāti, OTOY sakāmā netrūkst. Uz festivāla galvenās skatuves piektdien būs reta iespēja dzirdēt dzīvajā vienu no ukraiņu repmūzikas spilgtākajiem vārdiem, tādēļ iesakām neaizkavēties darbos un jau laicīgi doties Positivus virzienā.

/Staņislavs Fisenkovs/

Iepriekšējie Ceļš uz Positivus sērijas raksti:

1. daļa

2. daļa

3. daļa

4. daļa

5. daļa

Foto: Publicitātes foto

Tavs komentārs