Reģistrēties?

MEKLĒTĀJS UN ATRADĒJS

TUVĀKIE NOTIKUMI

MARTS
28: Singapūras Satīns, Palladium koncertzāle
APRĪLIS
16: Ville Valo, Palladium koncertzāle
Viss kalendārs »
Labprāt uzklausīsim jūsu mūziku —
sūtiet to mums!

Ceļš uz Positivus 2022 - 5. daļa

Intro, 2022. g. 12. jūlijā

Trīs dienas pirms festivāla sākuma piedāvājam priekšpēdējo Ceļš uz Positivus 2022 rakstu. Visas trīs uzstāšanās būs lieliski “kā darīt lietas” paraugi savu žanru ietvaros, tāpēc atceries — trīs dienas ir maz, bet ne pārāk maz, lai līdz koncerta brīdim nepaspētu kļūt par rūdītu kāda mākslinieka fanu. Tiekamies festivālā!

Yves Tumor

Ir ne mazums mākslinieku, kuriem festivālu un ierakstu kompāniju PR cilvēki piedēvē unikālu skanējumu, tomēr, sakot to par Yves Tumor, patiešām nebūs melots. Lai gan viņiem var atrast idejiskus līdziniekus, tieši skanējuma ziņā ir grūti ielikt Yves Tumor radīto mūziku kādā noteiktā plauktiņā. Turklāt ar katru jaunu ierakstu šis skanējums turpina mainīties un attīstīties, radot iespaidu, ka vienkārši tiek izvēlēta skaņa un estētika, kas attiecīgajā brīdī liekas interesanta, lai to izjauktu un atkal saliktu kopā no jauna. Ja pirmajos ierakstos tā bija elektronika un r&b, tad pēdējos pāris gados viņi vairāk spēlējas ar dažāda veida rokmūziku, radot savas interpretācijas par žanru. Tāpēc šis ir koncerts, kuru nevajadzētu palaist garām, jo nevar izslēgt, ka savā nākamajā tūrē Yves Tumor jau skanēs pavisam atšķirīgi.

/Lauris Anstrauts/

Caribou

Dens Sneits ar savu Caribou projektu jau daudzus gadus ir gaidīts viesis jebkurā no Eiropas lielākajiem festivāliem, jo festivālu organizatori var justies droši, ka tas būs viens no nedēļas nogales pozitīvākajiem un pūli uzlādējošākajiem koncertiem. Sneita pulsējošie sintezatoru ritmi, sapņainie vokāli, rotaļīgā saspēle ar pavadošo grupu un, pats galvenais, vienmēr pozitīvā attieksme rada eiforisku noskaņu, kurai pretoties būs grūti pat tiem, kas piedzimuši ar divām kreisajām kājām. Vienīgi žēl, ka nevarēsim šo koncertu piedzīvot diennakts tumšajā laikā, kas to padarītu vēl īpašāku, tai pat laikā, nešaubos, ka Caribou uzstāšanās spētu likt visiem klātesošajiem izdejot savu dvēseli pat astoņos no rīta. Tāpēc atcerieties piektdien uzvilkt savus ērtākos apavus, jo šajā koncertā nekustēties ir grēks.

/Lauris Anstrauts/

ansis

Šī ansim būs pirmā iepriekš plānotā uzstāšanās uz Positivus galvenās skatuves — 2019. gadā viņam šāda iespēja radās pēdējā brīža pēdējā brīdī, kad britu mūziķis Mura Masa nespēja pietiekami laicīgi nokļūt līdz festivāla norises vietai. Jau toreiz ansis savu darbu paveica godam, un šis gads noteikti neatpaliks — kopš 2019. gada festivāla viņa kontā ir vēl viens kritiķu un publikas atzīts albums, kā arī fantastiska uzstāšanās Mežaparkā. Tā devusi arī lielāku pieredzi t.s. “lielajos koncertos”, kāds gan nozīmīguma, gan publikas izmēra, gan production ziņā neapšaubāmi būs arī šis. Ja nu kāds šaubās, ka vietējie reperi Latvijā uz ko tādu ir spējīgi, sestdienas pievakarē pie lielās skatuves būs iespēja šo ticību pamatīgi pārbaudīt.

/Gundars Zaburdajevs/

Iepriekšējie Ceļš uz Positivus sērijas raksti:

1. daļa

2. daļa

3. daļa

4. daļa

Foto: Publicitātes foto

Tavs komentārs